Villa Ivandić - Promajna - Makarska rivijera - Hrvatska
 
O nama
Villa Ivandić I
Villa Ivandić II
Kuća Ivandić
Promajna
Video
Izleti
Opće informacije
Kako doći
Rezervacija
Kontakt

Položaj Promajne i Makarskog primorja omogućuje posjetitelju brojne izlete u okolicu kopnom i morem. U krugu od 100 do 150 kilometara nalazi se mnogo zanimljivih gradova, lijepih otoka, pa čak i nekoliko nacionalnih parkova i zaštićenih parkova prirode. Turistički brodovi i brodice svaki dan prevoze goste odavde na otoke Brač i Hvar. No do tih otoka voze i trajekti iz Makarske, odnosno Drvenika. Nautičari rado odlaze na izlete i do udaljenijih otoka: Korčule, Lastova, Visa ili Šolte. Jednodnevni izleti autobusom organiziraju se u Šibenik (obilazak znamenite katedrale, djelo Jurja Dalmatinca) i na predivne slapove Krke (u Nacionalnom parku Krka) ili u Trogir (čiju je staru gradsku jezgru UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom). Na putu do Trogira vrijedi zastati u kojem od sedam Kaštela, gradića-bisera i razgledati rimske iskopine Salone kod Solina. U turističkoj ponudi nalazi se i Sinj, poznat po jedinstvenim alkarskim igrama početkom kolovoza. U posjet Sinju, često vezan i uz vjerski posjet čudotvornoj Gospi Sinjskoj, vrijedi posjetiti i druga naselja Cetinske krajine, prije svega Trilj. Južno od Makarske organiziraju se posjeti dolini rijeke Neretve, močvarnom području Hutovo blato ili dolinom Neretve u Mostar u BiH.

Split

Ovaj vas izlet vodi u Split, administrativno, gospodarsko i kulturno središte Dalmacije. Potrebno je znatno više od jednog dana da se u Splitu, gradu mladosti, mediteranskog duha i svjetski poznatih sportaša, kao što su Goran Ivanišević, Dino Rađa i Toni Kukoč, otkriju sva bogatstva i ljepote koje nudi. Split je grad klasične rimske, starohrvatske, romaničke i renesansne arhitekture. Dioklecijanova palača svjedoči o 1700.g. ovoga grada. Vrhunac posjeta je razgledavanje katedrale Sv. Dujma, jedne od najstarijih kršćanskih crkava na svijetu, nastale od mauzoleja cara Dioklecijana.

Dubrovnik

Riječi znamenitog književnika Bernarda Shawa: "Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti Dubrovnik" dovoljno govore o ljepoti ovoga grada. Na samom jugu Hrvatskem grad od kamena i svjetla upisan je u UNESCO-ov registar svjetske spomeničke baštine. Obilazak gradskih zidina dugih 2 km pruža poseban doživljaj, kao i posjet Kneževu dvoru, Muzeju dubrovačkog pomorstva, Etnografskom muzeju, Riznici u katedrali, Umjetničkoj galeriji te crkvama i samostanima. Poseban je franjevački samostan s klaustrom u kojem je jedna od najstarijih ljekarni u Europi, iz 14. st., i sinagoga iz 15. st., u samoj gradskoj jezgri, također jedna od najstarijih u Europi.

Brač

Plovidbom uz otok Brač (1,5 - 2 sata) stiže se do Bola na južnoj strani otoka. Mjesto je poznato po prekrasnoj plaži Zlatni rat. Oko 500 m dug šljunčani jezik pruža se duboko u more, a u sredini njega je borova šumica. Zlatni rat je prirodni fenomen jer njegov vrh mijenja izgled pod utjecajem morskih valova i struja. Poznat je po idealnim uvjetima za jedrenje na daski. U samom mjestu je crkvica sv. Ivana i Teodora iz 11. st., te dominikanski samostan i crkvica iz 15. st. U samostanu je muzej Bola i Brača

Međugorje
Do 1981. g. Međugorje je bilo nepoznato selo u zapadnoj Hercegovini. Nakon što se pročulo da je 24. lipnja 1981. g. Gospa vidiocima prenijela poruku mira, Međugorje kao magnet privlači hodočasnike. U dvadeset godina došlo je ovamo više od 20 milijuna ljudi, tako da je Međugorje danas jedno od najpoznatijih i najposjećenijih svetišta u katoličkom svijetu. Međugorje je mjesto religijskog i duhovnog mira gdje se stječe povjerenje u sebe i i druge ljude. Premda čitav prostor Međugorja odiše posebnim ugođajem, tri su lokaliteta vezana uz pojavu Gospe: Brdo ukazanja, Križevac i crkva Sv. Jakova.
Rafting na Cetini

Rafting je jedan od najuzbudljivijih načina upoznavanja s rijekom i njezinom obalom. Nakon kratke poduke o upravljanju čamcem, pod vodstvom skipera spuštate se brzacima rijeke Cetine od izvora do ušća. Uz kratak odmor i tradicionalni ručak u Radmanovim mlinicama nastavljate ovu mokru avanturu do grada Omiša.

   
© Villa Ivandic - Design by Inariona - Makarska